Plopsa neemt Duits pretpark over

Plopsa, de themaparkdivisie van het Belgische studio 100, heeft Duits pretpark Holiday Park overgenomen. Hierdoor komt het aantal parken dat onder Plopsa valt op maar liefst 5! Deze overname maakt dan ook deel uit van forse investeringsplannen in Duitsland, waarmee een verdubbeling van de themaparkendivisie verwacht wordt. Deze overname is een begin in een reeks van velen, voorspelt de directeur van de Plopsa Groep.                                                                                  

Alle bekende karakters van Studio 100 hebben hun eigen stek in de Plopsa-themaparken. Het bedrijf bezit naast hun eigen karakters sinds 2008 ook figuren als Wickie de Viking, Maja de Bij, Heidi en Pippi Langkous. Volgens Studio 100 zijn al die personages enorm populair in buurland Duitsland.
 “Een eigen pretpark in Duitsland, waarin we de Studio 100-figuren een eeuwig leven kunnen geven, is een logisch strategisch gevolg”, vindt de directeur van Plopsa. De plannen zijn er dan ook naar: binnen een termijn van vier jaar wil de groep 25 miljoen euro in het Duitse park investeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: