Toverland

Het pretpark Toverland werd in 2010 door het programma RADAR uitgekozen tot beste pretpark van Nederland. Hierbij werden Toverland en 10 andere pretparken op een aantal punten beoordeeld waarbij Toverland er het beste uit kwam en zelfs De Efteling en Walibi World achter zich liet. Vooral de gemiddelde wachttijd scoorde erg goed in Toverland. Het park biedt een groot aantal attracties met een grote capaciteit waardoor er bijna geen wachtrijen zijn.
Toverland werd geopend in 2001, waarna het in 2004 uitgebreid werd. Een van de attracties die in 2004 bijgebouwd werd was de Booster Bike. Op deze motorfietsachtbaan worden passagiers op een motor gelanceerd tot een snelheid van bij 75 kilometer per uur. De Booster Bike en ook de 35 meter hoge houten achtbaan Troy hebben ervoor gezorgd dat Toverland bekend staat als een populair en uniek attractiepark. Verder heeft Toverland verscheidene uitbreidingsplannen op de planning staan. Er zijn recent nog 2 nieuwe attracties geopend; de Wildwaterschommel Scorpios en de paardenbaan: De Paarden van Ithaka. Dit jaar zal Toverland met haar 10 jarige bestaan de eerste indoorhal van het park openen. In 2012 heeft Toverland de opening van een nieuwe grote attractie gepland: de Odysseus.
Toverland te Sevenum ligt tussen Eindhoven en Venlo en is 365 dagen per jaar geopend, dit is mogelijk omdat er verschillende buiten maar ook binnenattracties zijn. Het park is momenteel het snelst groeiende attractiepark van Nederland en trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: