De Vliegende Hollander in de Efteling

Een van de nieuwste en bekendste attractie is toch wel De Vliegende Hollander in attractiepark de Efteling. Deze attractie is pas in 2007 geplaatst maar menig Nederlander weet wel van het bestaan van deze attractie af. De Vliegende Hollander is vooral bekend geworden doordat deze vlak na zijn opening alweer gesloten moest worden vanwege technische problemen , dit heeft bijna het gehele seizoen van 2007 geduurd en opende pas weer op 21 maart 2008. In 2005 kwam bij de bouw van De Vliegende Hollander een bouwvakker om het leven doordat hij van een ingestort dak viel.

De Vliegende Hollander is een attractie waar een mooi verhaal achter zit. Attracties met verhaallijnen passen natuurlijk erg goed bij de Efteling die ten slotte een heel sprookjesbos heeft toegewijd aan oude verhalen. Het verhaal van de Vliegende Hollander is een Sage over het gelijknamige spookschip.

De attractie ziet er uit als een 17e eeuws havenstadje.  Twee beeldschermen in de wachtrij vertellen het verhaal van de sage van De Vliegende Hollander.  Zodra je de attractie betreed maak je een wervelende rit mee die eindigt in de ‘zee’. Goed idee dus om voor de kinderen wat Kinderregenkleding mee te nemen! Hierna vaar je de mist in en doemt het schip De Vliegende Hollander recht voor je op uit zee. Hierna zie je ook het gezicht van Willem van der Decken, de vervloekte kapitein van De Vliegende Hollander.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Patrick
    Mei 27, 2011 @ 22:26:28

    Lijkt me een heel leuke attractie, ziet er aan de buitenkant ook erg mooi uit. Ben alleen sinds de attractie bestaat al 3 keer in pretpark de efteling geweest en tot nu toe is deze attractie steeds defect als ik er ben.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: