Uncategorized

Hoogste achtbaan van Europa naar Port Aventura!

De algemeen directeur van Themapark Port Aventura, in het Spaanse badplaatsje Salou, Sergio Feder kondigde afgelopen zomer de komst van een nieuwe, indrukwekkende attractie aan.  Nu is uit vertrouwde bronnen naar boven gekomen dat het zal gaan om de hoogste achtbaan van Europa!

De nieuwe hoogste achtbaan zal een rollercoaster worden van het type B&M Hyper Coaster en zal zo’n 80 meter hoog worden! Deze afmeting zal het hoogterecord verbreken welke nu nog op naam staat van de Silver Star die staat in het Europa-Park in Duitsland. Dit is ongeveer een gelijkwaardige achtbaan als die nu gebrouwd zal worden.

De recordachtbaan zal ongeveer een lengte krijgen tussen de 1.500 en 1.600 meter, een tunnel, watereffecten, een helix en vijf camelbacks. De achtbaan zal geplaatst worden in de Chinese thema-zone van het pretpark Port Aventura, vlak naast de achtbaan de Dragon Khan. Waarschijnlijk zal in hetzelfde pretpark jaarlijks een nieuwe attractie worden gebouwd! Goed nieuws dus voor de waaghalzen onder ons! Je kunt de tickets nog niet nu boeken maar waarschijnlijk zal het park snel compleet zijn!