Pretpark, Waterpark

Waterplanet Aquapark Alanya

Als je dit jaar misschien besluit om op vakantie te gaan naar Turkije en je zit in de buurt van Alanya is een bezoekje aan het Waterplanet Aquapark zeker de moeite waard. Het park ligt 30 km van Alanya. Vele hotels en resorts in de Turkse Riviera bieden trips/ vervoer aan naar het waterpark. Het park biedt zijn gasten ook de mogelijkheid om daar te overnachten.
In het park zelf vind je 23 verschillende glijbanen. Sommige van deze glijbanen lijken ervoor gemaakt om je een zogenaamde adrenaline booste te geven. Enkele voorbeelden van glijbanen en attracties zijn: de ‘wild river’, ‘black hole’, ‘family slide’, ‘open slide’, ‘multi slide’, ‘hillside slide’, ‘camicaze’, ‘phantom’, ‘rainbow’, ‘boat slide’, en de ‘tube slide’.
Er is een 350 meter lange river rafting baan met kunstmatige golven waar je tegen de stroming op kunt vechten. Voor kinderen is een animatie zwembad, ‘the Galleon’, ‘Submarine’, ‘Swan’, ‘Elephant’, ‘Tree houses’ en het kids park. Naast al deze waanzinige atracties zijn er voldoende cafes en bars waar je kunt genieten van een lekkere verfrissing of iets lekkers te eten. Als je naar een pretpark gaat en vooral een waterpark, dan wil je natuurlijk wel goed weer hebben. Daar hoef je je bij Waterplanet niet zo druk om te maken, want het weer in Turkije is bijna altijd heerlijk warm.