Dierentuin, Pretpark

Dagje Artis

Ga je een dagje naar Artis in Amsterdam? Overweeg dan om met het openbaar vervoer te komen. Artis is erg gemakkelijk te bereiken en men kan vanaf het Centraal Station met tram 9 en 14 recht voor de deur uitstappen. Als je met de auto komt, is de parkeerruimte erg duur en vaak snel vol. Daarnaast is het vervoer met openbaar vervoer ook beter voor het milieu.dierentuin
Artis staat bekend om de vele dieren die ze hebben. Ze hebben veel bekende dieren zoals verschillende aapsoorten, daarnaast zijn er ook onbekende dieren zoals mara’s. Men kan bij elk dier veel informatie vinden over waar het dier precies vandaan komt en wat het precies voor dier is. Artis is naast een erg leuke omgeving ook een erg leerzame omgeving.
In het vlinderpaviljoen kan men ontzettend veel vlinders bewonderen.
Er zijn in Artis meer dan alleen dieren te bewonderen, er is ook een plantentuin, een planetarium, en een geologisch en zoölogisch museum.
-In de plantentuin zijn meer dan 200 soorten bomen te vinden, daarnaast zijn er veel verschillende planten en bloemen
-In het planetarium kan men verschillende cursussen doen zoals sterrenkijken en sterrenkunde. Dagelijks kan men veel leren in de voorstellingen over het heelal.
-In het geologisch museum kan je de geschiedenis van de aarde bewonderen. Waarbij men sporen van de oudste levensvormen, dinosauriërs en fossielen kan bekijken.
-Het zoologisch museum zit in hetzelfde gebouw als het aquariu, waar men regelmatig speciale exposities rond het thema ‘de mens in de natuur, de natuur in de mens’ houdt.
Een dagje Artis kun je perfect combineren met een lekker etentje in de stad. Een erg leuk en gezellig restaurant met overheerlijke authentieke Italiaanse gerechten is restaurant de Italiaan. Naast heerlijke gerechten verzorgt de Italiaan ook heerlijke Italiaanse catering Amsterdam. Neem gerust eens een kijkje op de website of in het restaurant de Italiaan.