Pretpark, Waterpark

Veel nieuwe waterpretparken op de planning

Na de vele themahotels in onder andere Turkije (denk bijvoorbeeld aan hotel Titanic, Hotel Concordia, of Orange County waar Nederland centraal staat) is het nu de beurt aan de waterparken waarmee de hotels hun bezoekers binnen willen halen. Niet alleen hotels zijn erge fan van waterparken, ook pretparken zorgen er steeds vaker voor dat ze ook beschikken over een gedeelte waar men zich kan uitleven in het water. Zo zijn Europa-Park, Phantasialand en Legoland hard aan het werk om een waterparadijs op te zetten.
Steeds meer ontwikkelen de grote attractieparken in Europa een waterpark, dit om het gehele park dan geschikt te maken voor een korte vakantie, zodat meer mensen langer zullen verblijven. Veel parken zien dat alleen een dagje uit niet meer toereikend is en willen voor iedereen iets aan kunnen bieden. De grotere pretparken kunnen zelfs al duizenden gasten herbergen wanneer deze langer als een dagje willen genieten van het park.
Natuurlijk slaan de attracties in het gewone pretpark welke met water te maken hebben ook altijd goed aan. Denk dan aan de boomstamrivier of de wildwaterbaan. De meeste parken beschikken dan ook over een dergelijke attractie. Zeker op zomerse dagen staan hier vaak lange wachtrijen voor. Natuurlijk is het dan wel aan te raden een waterdichte trenchcoat mee te nemen, hoewel de kans bestaat dat je droog blijft, het kan geen kwaad je te beschermen!