Pretpark, vertrouwen

Vertrouwen pretparken geschonden?

Iedereen kent de verhalen. De beugels van de python die open blijven staan en een meisje dat haar voet verliest in de wildwaterbaan van Walibi. Toch blijven we met z’n alle massaal naar het pretpark gaan. Is dit terecht?

Ongeval

Wanneer je het gehele jaar het nieuws intensief volgt zal je een paar keer iets voorbij horen komen over ongevallen in een pretpark. Er sterven slechts per jaar 1 of 2 mensen in een pretpark door een ongeval. Wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld het verkeer dan is de verhouding  één op 1,2 miljoen. Om dit geval nog een keer te versterken. Er zouden elke dag 120 achtbaantreinen vol moeten verongelukken om dit aantal te bereiken.

Wanneer je naar een pretpark gaat heb je al snel in de gaten dat de veiligheid meestal hoog in het vaandel staat.  Om elke attractie staat een hele degelijke afrastering waarop aangegeven staat dat er gevaar is.

Verantwoordelijkheid

Recent was er een ongeluk bij Walibi Holland in de Crazy River. Waar het ongeluk heeft plaatsgevonden staan echter 6 bordjes verboden uit te stappen, wordt het omgeroepen in drie verschillende talen en staan er nog 3 medewerkers die dit communiceren. De vraag die erna oprees was wie zijn fout het nu is. Is Walibi verantwoordelijk of de volwassenen die het tienjarig meisje begeleide. Uit de bezoekersaantallen van de Nederlandse pretparken is de mening van mening Nederlander wel duidelijk.