Pretpark

Een dagje naar een pretpark

Met de kinderen een dagje weg is erg leuk. Vooral in de zomervakantie doe je jezelf en de kinderen een groot plezier met een dagje naar een pretpark zoals de Efteling of Bobbejaanland. Het nadeel is dat het altijd een hoop geld kost, de entree, het parkeren en je wilt altijd iets eten en drinken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf iets mee te nemen, maar als je niet de hele dag wilt sjouwen met een grote tas vol eten en drinken kies je al gauw om ter plekke iets te halen in een leuke mobiele cateraar of het pannenkoekenhuis.

Leuk voor jong en oud

Voor zowel ouders, kinderen als grootouders is een bezoekje aan een pretpark leuk. Je kan als ouder op zo’n dag even weg van je bekende omgeving en lekker genieten van je kinderen. Het kind in jezelf kan ook naar boven komen tijdens de ritjes in de achtbaan of een wandeling door het sprookjesbos.

Het kostenplaatje

Helaas is het zo dat je het gemiddelde pretpark niet binnen komt voor minder dan 30 euro per persoon. Dit is dus een behoorlijke entreeprijs. De meeste mensen zullen het er uiteraard voor over hebben, maar als je goed oplet vind je vaak leuke aanbiedingen. Bij supermarkten kun je in het voorjaar vaak zegels sparen om een flinke korting op je entreebewijs te krijgen, maar soms kun je ook bij een warenhuis voor de helft van de prijs naar een pretpark.  Dit kan met een gezin al snel tientallen euro’s schelen

Drinken en eten

Op het entreegeld kun je met kortingsacties al snel geld besparen, maar je moet tijdens een dagje weg natuurlijk ook wat eten en drinken. Vaak is dat ook vrij prijzig in een pretpark. Je kan ervoor kiezen om zelf broodjes, drinken en snackjes mee te nemen, dat scheelt zeker een hoop kosten. Je kan een leuke picknick houden, want vaak zijn er genoeg plekken waar je vrij mag picknicken in een pretpark. De vraag is echter alleen, ben je bereid om de hele dag met een zware tas te lopen?

Je kan ook wat dingen laten in de weken voordat je een dagje weg gaat, waardoor je wat extra spaart om ter plekke iets te eten en te drinken. Je gaat niet wekelijks naar een pretpark en voor de kinderen is het vaak ook erg leuk om ergens wat te gaan eten. Of dat ze poffertjes of een broodje kunnen kiezen. Beide keuzes zijn mogelijk. Het hangt er alleen vanaf wat je zelf wilt?

Een souveniertje

Je kan de kinderen allemaal een bepaald bedrag geven wat ze zelf uit mogen geven, je kan iets kopen voor ze net voordat je naar huis gaat of je kan ervoor kiezen dat ze hun eigen zakgeld mee mogen nemen om iets te kopen in het pretpark. Dit laatste is een goede optie omdat je zo je kinderen meteen de waarde van geld leert. Elk gezin heeft een ander budget om een dagje weg te gaan, dus voor iedere ouder is het verschillend of ze wel of geen souveniertje kunnen geven.